main logo
421

Televiziunea nord-coreeană a comentat tensiunile dintre Phenian și SUA

Sporesc şi tensiunile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord. Washingtonul a anunţat că a capturat un vas nord-coreean, folosit de Phenian pentru a încălca sancţiunile internaţionale.

Televiziunea nord-coreeană a comentat tensiunile dintre Phenian și SUA

E o acţiune fără precedent, care a venit cu puţin timp înainte ca nord-coreenii să realizeze al doilea test cu rachete balistice din ultimele 5 zile, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

„Respectatul lider suprem, comandantul Kim Jong Un, a ordonat un exerciţiu al forţelor de apărare ale Armatei Populare Coreene”, a menționat prezentatoarea TV.

Televiziunea de stat nord-coreeană a anunţat desfăşurarea cu succes a unui exerciţiu de lansare a unor rachete cu rază lungă de acţiune, alături de imagini în care îl zărim pe Kim Jong Un privind prin binoclu şi zâmbind, aparent mulţumit de rezultat.

Experţii sud-coreeni spun că a fost vorba de fapt de al doilea test din ultimele cinci zile cu rachete balistice cu rază scurtă. Asta după ce, în urmă cu câteva săptămâni, nord-coreenii au testat un nou sistem de arme.

Provocările nu sunt bine văzute de preşedintele american, care, până de curând, îl considera pe Kim Jong Un un bun prieten.

„Nimeni nu e fericit de cele întâmplate. Eu ştiu că ei vor să negocieze, vorbesc despre asta, dar nu cred că sunt pregătiţi pentru negocieri”, a menționat președintele SUA.

Pe de altă parte, analizând rachetele lansate, experţii au găsit multe asemănări cu cele de producţie rusă. Vladimir Putin şi Kim Jong Un au avut recent o întâlnire considerată un succes.

Ultimul test cu rachete a venit la scurt timp după ce Statele Unite au anunţat că au capturat un vas cargo nord-coreean folosit de Phenian pentru a-şi exporta cărbunele, contrar sancţiunilor internaţionale. Americanii au preluat ambarcaţiunea de la indonezieni, care o confiscasera în aprilie anul trecut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării