main logo
1847

Taxiurile zburătoare vor revoluționa transportul în Dubai. Când se lansează

Dubaiul, faimos pentru inovațiile sale spectaculoase, se pregătește să devină gazda unui nou capitol în transportul urban: taxiurile zburătoare. Compania Joby Aviation, din California, promite că acest vis științifico-fantastic se va transforma în realitate.

Taxiurile zburătoare, revoluția transportului în Dubai. Când se lanseazăImagine simbol

Videoclipuri uluitoare dezvăluie modul în care pasagerii vor călători prin aer cu viteze de până la 320 de kilometri pe oră - un avans tehnologic care va revoluționa transportul în Dubai. Totul s-ar putea transforma în realitate începând de anul viitor, potrivit companiei producătoare, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

„Este o onoare să colaborez cu guvernul din Dubai pentru a demonstra valoarea călătoriilor aeriene durabile în lume”, a declarat JoeBen Bevirt, fondator și CEO al Joby Aviation.

„Așteptăm cu nerăbdare să oferim o experiență incredibilă pentru rezidenții și vizitatorii Dubaiului încă din 2025 și suntem încântați să punem bazele pentru extinderea serviciului nostru în Emiratele Arabe Unite”, a completat el.

Taxiurile zburătoare reprezintă o revoluție în transport, iar Dubaiul va fi printre primele orașe care își vor deschide cerul pentru această nouă formă de călătorie. Joby Aviation și-a propus să ofere călătorii comerciale cu taxiul zburător în jurul Dubaiului.

Taxiurile companiei pot transporta un pilot și patru pasageri la viteze incredibile, care vor face călătoria de la Aeroportul Dubai la Palm Jumeirah, o destinație populară, să dureze doar 10 minute. O performanță remarcabilă în comparație cu cele 45 de minute necesare în traficul obișnuit.

O călătorie sigură, rapidă și prietenoasă cu mediul înconjurător

Joby a semnat un acord cu Autoritatea pentru Drumuri și Transport (RTA) din Dubai pentru a lansa serviciile de taxi aerian până la începutul anului 2026, cu planuri de a începe operațiunile inițiale încă din anul viitor.

Taxiul zburător dezvoltat de Joby, cunoscut ca o aeronavă VTOL, este alimentat de șase motoare electrice și oferă o călătorie lină și sigură. Autonomia sa de 160 de kilometri îl face ideal pentru zboruri urbane, iar faptul că este complet electric reprezintă o veste bună pentru protejarea mediului.

Împreună cu partenerii săi, Joby va construi vertiporturi în Dubai, care vor fi punctele de plecare pentru aceste călătorii uimitoare prin aer. Cu toate acestea, prețul și accesibilitatea călătoriilor rămân subiecte de discuție, chiar dacă compania își dorește să facă această experiență cât mai accesibilă.

Joby nu este singura companie care urmărește să aducă taxiurile zburătoare în Dubai, dar se pare că este cea mai avansată în această direcție. Cu fiecare zbor de testare, visul unei lumi în care taxiurile zburătoare devin o normalitate începe să prindă contur.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării