Comunicați țării o știre importantă!×
1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
2
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
2
1,8K

Tatăl tânărului care a călcat oamenii cu maşina rupe tăcerea

Ce l-a îndemnat pe tânărul de 20 de ani din Brăila, România să înjunghie un bărbat, apoi să lovească în plin nouă persoane cu maşina ca apoi să încerce să intre cu autoturismul într-un mall din oraş?

Sunt răspunsuri pe care procurorii şi judecătorii încearcă să le afle de la cel care ieri a reuşit să semene panica şi teroare în Brăila. 

Scenele suprinse de camerele de supraveghere arată clar intenţia tânărului de a lovi doi oameni, susţin anchetatorii, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Tatăl tânărului crede că fiul său ar fi fost drogat. Băiatul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Marius Parfenie are de 20 de ani şi duminică a produs panică în Brăila. Poliţiştii au refăcut tot traseul pentru a stabli clar încadrarea juridică a faptelor. Au vrut să vadă dacă tânărul a avut intenţia de a lovi oamenii.

Aşa au aflat că suspectul a înjunghiat un om de la care voia să cumpere o maşină, apoi au obţinut imagini surprinse de camerele de supraveghere, în care se vede clar momentul în care agresorul virează spre trotuar şi spulbera doi oameni. Victimele sunt aruncate la peste 10 metri distanţă.

Cursă nebună a continuat până la mallul din oraş, unde tânărul a intrat în plin cu maşina în oamenii din parcare.

Agresorul a fost pus la pământ de câţiva martori, în fața mall-ului, în timp ce oamenii pe care i-a rănit aşteptau sosirea ambulantelor.

Când l-au reţinut, poliţiştii au descoperit că individul era băut. Tatăl tânărului crede că fiul lui era şi sub influenţa substanţelor halucinogene.

Vasile Parfenie, tatăl: „L-a drogat cineva. Deci, în momentul în care a băut ceva, cred că cineva și-a bătut joc de el. Am fosta seară, i-am dus niște bagaje și nu l-am recunoscut. El a trecut pe lângă mine ca un robot. Pur și simplu s-a uitat la mine și nu mi-a spus nimic. ”

Deşi tânărul de 20 de ani are un trecut violent, tatăl lui spune că e un ins disciplinat, care a făcut sport de performanța, caiac și box. 

De 3 ani era plecat la muncă în Anglia și se întorsese de o săptămâna acasă, la Brăila, ca să-şi ajute părinţii.

Potrivit părinţilor, tânărul ar fi trebuit să plece în această dimineața spre Londra.

În scurt timp, bărbatul va fi prezentat în fața magistraţilor Tribunalului Brăila cu propunerea de arestare preventivă. El este cercetat pentru o listă întreagă de infracţiuni, cele mai grave fiind trei fapte de tentativă la omor calificat şi tâlhărie calificată.

Pe de altă parte, tânărul a avut probleme cu legea încă din 2015, când, minor fiind, a atacat împreuna cu tatăl său un bărbat cu care aveau o dispută.

El a fost cercetat pentru lovire și a primit o condamnare educativă de supraveghere de 6 luni.

Nu a fost trimis de autorități la niciun psiholog pentru controlul furiei, ci doar chemat să semneze o dată pe lună la poliţie, că este în ţară.

Cât despre permis, anchetatorii au stabilit ca tânărul din Brăila avea permis din luna februarie a acestui an.

Pe de altă parte, procurorii aşteaptă şi analizele toxicologice pentru a vedea dacă suspectul era drogat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Ați găsit greșeală?
Vă rugăm să ne anunțați!×