main logo
478

Țara unde creșa e obligatorie pentru copiii din cartierele sensibile

Danemarca a făcut joi creşa obligatorie pentru toţi copiii de peste un an care trăiesc în cartierele sensibile, lucru care nu este valabil şi pentru ceilalţi copii, în caz contrar părinţii riscând să rămână fără alocaţia familială.

Țara unde creșa e obligatorie pentru copiii din cartierele sensibileȚara unde creșa, obligatorie pentru copiii din cartierele sensibile

„Când unii dintre aceşti copii încep şcoala, ei riscă în prezent până la doi ani de întârziere", a spus ministrul afacerilor sociale, Mai Mercado, citat de agenţia locală de presă Ritzau, transmite Știri.md cu referire la Agerpres

În Danemarca, şcoala este obligatorie pentru toţi copiii începând de la şase ani.

Această reformă, rezultată dintr-un acord între guvernul de centru-dreapta, dreapta anti-imigraţie şi social-democraţii, "nu va aduce decât lucruri bune: "ne oferă un cadru de învăţare, încurajează dezvoltarea limbii şi îi ajută să fie pregătiţi pentru şcoală", a adăugat ea.

43 de cartiere sunt vizate de noua legislaţie care va intra în vigoare la 1 iulie 2019 şi care a atras numeroase critici.

„Este obscen să discriminezi persoanele care trăiesc în Danemarca pe baza locului lor de rezidenţă şi dacă trăiesc sau nu într-un aşa-numit ghetou", a declarat pentru Ritzau preşedintele Consiliului pentru persoanele vulnerabile, Jann Sjursen.

La începutul anului, premierul liberal Lars Lokke Rasmussen a anunţat obiectivul de a nu mai exista niciun ghetou până în 2030.

„O proporţie prea mare" de imigranţi care trăiesc în Danemarca "sunt concentraţi într-un număr mic de cartiere" şi se comportă "diferite de danezul mediu", a spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării