859
0
Ţara în care patru fete sunt violate în fiecare oră
859
0

În Brazilia, patru fete mai mici de 13 ani sunt violate în fiecare oră, iar la fiecare două minute, poliţiştii primesc solicitări în ceea ce priveşte violenţa împotriva femeilor, informează CNN.

Foto: Guliver/GettyImages

Datele sunt rezultatul unui studiu dat publicităţii marţi de organizaţia non-guvernamentală Forumul Brazilian pentru Securitate Publică. Conform acestuia, cazurile de violenţă împotriva femeilor şi fetelor se înrăutăţesc în ţara sud-americană, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Brazilia, care are o populaţie de peste 200 de milioane, este deja una dintre cele mai periculoase ţări pentru femei. 

Raportul arată că rata femicidului (uciderea unei persoană doar pentru că este femeie) a crescut cu 4% în 2019 faţă de 2018, chiar şi în condiţiile în care numărul crimelor a scăzut per total cu 10,8%.

În 88% dintre cazuri, autorul crimei era fie partenerul de viaţă, fie un fost partener. Peste 263 000 de femei au suferit leziuni şi vătămări grave după ce au fost bătute de partenerii lor, mai arată studiul.

În Brazilia a crescut şi numărul violurilor, cel mai mare de până acum, 54% dintre victime fiind fete sub vârsta de 13 ani.

Un judecător federal brazilian spune că violenţa domestică rămâne atât de răspândită în ţară pentru că ea a rămas un comportament cultural acceptabil. „Este vorba de lucruri care se petrec între patru ziduri”, a declarat acesta.

Unii se tem că situaţia se va înrăutăţi sub conducerea preşedintelui extremist Bolsonaro, în funcţie de la începutul acestui an şi care a făcut, în repetate rânduri, afirmaţii misogine ba chiar agresive la adresa unor femei.

în 2015, Bolsonaro a fost amendat după ce a declarat într-un ziar că o parlamentară, Maria da Rosario, este „atât de urâtă, că nu merită să fie violată”.

Citește și
article image
Regizorul român Alexandru Darie a murit la vârsta de 60 de...
0
97
article image
Două surori au decedat în aceeași zi, în țări diferite....
0
557
article image
O mireasă insărcinată a murit cu puțin timp înainte de a...
0
598
article image
Decizie revoltătoare în cazul femeii care a abuzat sexual...
0
450