main logo
974

Țara în care niciun turist nu mai are voie să facă drumeții singur

La cinci ani după ce a interzis aventurierilor să urce singuri pe Muntele Everest, guvernul Nepalului a extins restricția în întreaga țară, relatează CNN.

Țara în care niciun turist nu mai are voie să facă drumeții singur

Nepalul are opt dintre cei mai înalți munți din lume, dar este cunoscut și pentru frumoasele sale regiuni rurale perfecte pentru drumeții. De acum înainte, călătorii care vor să facă drumeții în regiuni îndepărtate trebuie să angajeze un ghid autorizat de guvern sau să se alăture unui grup, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Industria drumețiilor este printre cei mai mari generatori de bani din țară, dar costul misiunilor de căutare și salvare pentru drumeții solitari care se rătăcesc este semnificativ.

„Când călătorești singur, în caz de urgență nu există nimeni care să te ajute”, a spus Mani R. Lamichhane, directorul Consiliului de Turism din Nepal, pentru CNN.

„Nu e o problemă dacă merg în orașe, dar în munții îndepărtați, infrastructura nu este adecvată”, a adăugat el.

„Când turiștii sunt dați dispăruți, nici măcar guvernul nu îi poate găsi deoarece merg pe rute îndepărtate”, a mai spus Lamicchane.

Pe lângă provocările provocate de călătorii care dispar în zonele rurale, Lamichhane spune că ghizii turistici și companiile fără licență sunt, de asemenea, o problemă. Aceste companii care nu se înregistrează la guvern nu plătesc taxe și, susține oficialul, îi privează pe nepalezi de locuri de muncă.

„Au fost unele cazuri în care asociația de trekking ne-a cerut să oprim aceste operațiuni de drumeții neautorizate. Aceasta este o cerere din partea asociațiilor de turism de mult timp”, spune el.

Ian Taylor, proprietarul unei renumite companii de ghizi turistici cu o istorie lungă în Nepal, spune că această mișcare are sens deoarece ce tot mai mulți oameni încearcă să facă urcări dificile în Nepal.

„Lucrurile s-au schimbat drastic în regiune de-a lungul anilor”, spune el pentru CNN.

„Înainte veneau doar excursioniști și alpiniști experimentați în regiune, mulți dintre ei călătorind fără ghizi, dar se descurcau. Acum există un număr mult mai mare de oameni care călătoresc în regiune și mai mulți dintre ei sunt turiști fără experiență. Ei nu sunt autosuficienți în aer liber și, prin urmare, au nevoie de asistența unor ghizi experimentați”, explică Taylor.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării