main logo
692

Țara în care legea fake news a intrat în vigoare în ciuda criticilor

Noua lege din Singapore pentru combaterea „fake news” a intrat în vigoare, în ciuda criticilor venite din partea giganţilor tehnologici şi a activiştilor pentru drepturile omului, care au catalogat normele dure drept o tentativă „înfiorătoare” de a reprima nemulţumirile.

Țara în care legea fake news a intrat în vigoare în ciuda criticilor

Legea le conferă miniştrilor din guvern puteri de a le cere platformelor de social media să pună avertismente lângă postările pe care autorităţile le consideră a fi false şi în cazuri extreme chiar să le elimine, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro

Facebook, Twitter şi Google – ale căror sedii din Asia se află în Singapore – au primit scutiri temporare de la o serie de prevederi din lege, pentru a avea suficient timp să se adapteze. 

Dacă o acţiune este considerată a fi maliţioasă şi dăunătoare intereselor statului Singapore, companiile ar putea primi amenzi de până la 720.000 de dolari, în timp ce indivizii ar putea risca până la 10 ani de închisoare.  

Autorităţile din ţara profund controlată – de multă vreme criticată pentru faptul că limitează libertăţile civile – insistă că măsurile sunt necesare pentru a stopa circulaţia informaţiilor false care ar putea crea diviziuni în societare şi ar putea afecta încrederea în instituţii.  

Dar legile au stârnit revoltă în rândul grupurilor care militează pentru respectarea drepturilor omului, care se tem că acestea ar putea cenzura discuţiile din mediul online şi mulţi dintre ei susţin că măsurile ar putea fi folosite pentru a înăbuşi viziunile politice diferite, înaintea alegerilor din ţară, care vor avea loc peste câteva luni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării