main logo
418

Țara în care deputații și-au interzis să posteze content din Parlament

Parlamentul din Fiji le-a interzis deputaților să publice pe rețelele de socializare fotografii și clipuri video din incinta forului, în timpul sesiunilor legislative.

Țara în care deputații și-au interzis să posteze content din Parlament

Modificarea regulamentului intern al Parlamentului a fost aprobată cu 26 de voturi pentru și 23 împotrivă, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Ministrul Apărării, Securităţii Naţionale şi Afacerilor Externe, Inia Seruiratu, a explicat că modificările au fost realizate din nevoia „de a proteja caracterul sacru şi integritatea” proceselor parlamentare. 

În schimb, Niko Nawaikula, deputat al Partidului Liberal, Democrat şi Social (SODELPA) susține că schimbările sunt o încercare de a limita libertatea de exprimare. 

Fiji este condusă de formaţiunea Fiji First a lui Frank Bainimarama. 

În 2006, Bainimarama a condus ca şef al armatei o lovitură de stat fără vărsare de sânge pentru a apăra multiculturalismul şi a stopa naţionalismul local. 

Țara cu 900.000 de locuitori are o nouă Constituție din 2013. Legea fundamentală din Fiji a fost aprobată fără aprobarea cetățenilor de către Guvernul care a preluat puterea. 

Executivul a organizat alegerile din septembrie 2014 care au fost câștigate de Frank Bainimarama, după ce a renunțat la șefia Forțelor Armate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării