main logo
707

Țara în care 139 de funcționari electorali au murit de alegeri

139 de funcționari electorali au murit după alegerile din Indonezia. În majoritatea cazurilor moartea a survenit din cauza suprasolicitării.

Țara în care 139 de funcționari electorali au murit de alegeri

Despre aceasta a anunțat ieri, ministrul coordonator al politicii, justiției și securității țării, transmite Știri.md cu referire la Rtvi.com.

Cei mai mulți oameni au murit în Provincia Java de Vest, unde a existat cel mai mare număr de secții de votare — 138.000. 

De asemenea se menționează că după vot, 374 de membri ai comisiilor electorale s-au îmbolnăvit.

Potrivit reprezentantului Comisiei Electorale Centrale, Virian Azis, majoritatea au decedat din cauza suprasolicitării. 

Azis a numit victimele "eroii acestor alegeri" și și-a exprimat speranța că autoritățile locale vor deschide puncte de asistență medicală gratuită.

Comisiile au lucrat 24 de ore practic fără pauză. 

La unele secții de votare a trebuit să fie numărate de mai multe ori pentru a preveni greșelile.

Potrivit președintelui Comisiei Electorale Centrale, Arif Budiman,comisia a prevăzut un rezultat similar al evenimentelor. 

De aceea, pentru a lucra la secțiile de votare au fost selectați numai oameni sănătoși din punct de vedere fizic și mental. 

Președintele Indoneziei, Joko Vidodo, a exprimat pe Twitter condoleanțe angajaților decedați. El le-a numit "luptători pentru Democrație" și a adăugat că serviciul lor va fi "o binecuvântare pentru Indonezia".

Alegerile prezidențiale și parlamentare generale din Indonezia au avut loc pe 17 aprilie. Conform estimărilor preliminare, actualul președinte conduce de la 55,1%, rezultatele finale vor fi anunțate până la 22 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării