main logo
546

Țara din UE unde 1.500 de oameni au murit în urma valului de caniculă din această vară

Aproape 1.500 de oameni au murit în urma valului de caniculă din această vară în Franța.

Țara din UE unde 1.500 de oameni au murit în urma valului de caniculăFoto: AFP

Cele două episoade de caniculă care au afectat Franţa în iunie şi iulie 2019 au provocat 1.500 de decese, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Cifra este totuși de 10 ori mai mică decât numărul de decese cauzate de canicula din 2003, a anunţat duminică ministrul sănătăţii Agnes Buzyn.

Franţa a doborât în iunie recordul absolut de temperatură, cu 46 de grade Celsius înregistrate în sudul ţării, la 28 iunie.

“Canicula din 2003 a durat 20 de zile, am avut 18 zile de caniculă în două episoade, dar foarte intense, cu o acoperire a teritoriului foarte importantă în al doilea val de caniculă” şi cu “temperaturi excesiv de ridicate”, a amintit oficialitatea franceză, care a explicat că, în acest an, graţie măsurilor de prevenţie şi a informărilor oficiale pe care populaţia le-a tratat cum se cuvine s-a reuşit să se reducă semnificativ mortalitatea.

Agnes Buzyn a salutat mobilizarea profesioniştilor din sănătate, a colectivităţilor, a personalului căminelor de bătrâni.

Valul de caniculă din 2003 a făcut 15.000 de morţi între 4 şi 18 august, îndeosebi în regiunea Centru şi în regiunea pariziană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării