main logo
519

Țara din Asia care e sufocată de gunoaiele lăsate de turiști

Vietnamul este una dintre destinațiile turistice cu cea mai rapidă creștere din lume când vine vorba despre numărul turiștilor care ajung acolo.

Țara din Asia care e sufocată de gunoaiele lăsate de turiștiFoto: protv.ro

Aveţi, însă, grijă dacă vă planificaţi o vacanţă în zonă. Pe măsură ce sunt tot mai mulți vizitatori, locuitorii sunt îngrijoraţi şi nu văd cu ochi buni această faimă dobândită pe glob, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Oamenii sunt revoltaţi pentru că mormanele de gunoaie sunt la tot pasul, iar preţurile au crescut.

Oraşul Ho Chi Minh, cunoscut şi sub numele de Saigon, este cel mai vizitat loc din Vietnam. Potrivit statisticilor, numai anul trecut, peste 28 de milioane de turişti au trecut pe acolo. Destinaţia a devenit atât de populară încât, în ultimii opt ani, numărul oaspeţilor s-a triplat.

Nia Klatte, expert în turism: „În ultimii ani, Vietnamul a fost foarte mult promovat în mass-media din lumea întreagă. E uşor de ajuns aici, multe ţări nu au nevoie de viză, sunt tot mai multe zboruri internaţionale care ajung în destinaţii diferite din Vietnam. De exemplu în Hanoi, Da Nang, Hue sau Saigon este acum mult mai uşor să călătoreşti”.

Din aceasta localitate, în mai puţin de două ore, ajungi cu maşina pe malul mării. Oraşul Vung Tao este înțesat de hoteluri, iar plaja aproape că a devenit neîncăpătoare pentru miile de turişti. Localnicii nu văd însă cu ochi buni schimbările.

Localnic: „Când turismul se dezvoltă atât de mult în zonă aduce multe beneficii economiei locale, cum ar fi crearea de noi locuri de muncă sau dezvoltarea infrastructurii. 

Cu toate acestea, există şi părţi mai puţin plăcute, cum ar fi problemele legate de mediu. Turiştii care vin aici nu au grijă de mediul înconjurător. În plus, faptul că sunt într-un număr atât de mare, asta a dus la creşterea preţurilor, ceea ce a afectat modul de viaţă al localnicilor”.

Autorităţile vietnameze fac față cu greu grămezilor de gunoaie care sufocă periferiile marilor oraşe.

Nia Klatte, expert în turism: „În multe locuri din Vietnam nu există un sistem de gestionare a deșeurilor. Apa, gestionarea apei reziduale este, de asemenea, o mare problemă. Aproximativ 90% din gospodăriile din Vietnam nu sunt conectate la sistemul de gestionare a apei reziduale”.

Specialiştii spun că numărul turiştilor care ajung în această țară din Asia va continua să crească. Iar problemele asociate cu suprapopularea vor deveni mult mai grave.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării