main logo
655

Țara cu cei mai mulți iubitori de pisici

Aţi putea fi surprinşi să descoperiţi că iubitori de pisici se află în Rusia.

Țara cu cei mai mulți iubitori de pisici

Însă una dintre marile griji ale activiştilor pentru binele animalelor, ca Anna Feldman, e faptul că majoritatea oamenilor nu-şi sterilizează prietenii felini, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro

Iar asta înseamnă că numărul de pisici părăsite pe străzi e în creştere.

Anna Feldman hrăneşte pisicile de pripas ale Moscovei în fiecare zi, ca să le ajute să treacă iarna. Sunt pisici ascunse peste tot. 

Activiştii estimează că peste 100.000 de feline trăiesc pe străzile Moscovei şi încearcă să se adăpostească de frig în subsolurile oraşului. Iubitorii de pisici le pun mâncare în pivniţe, în castroane, ca să nu îngheţe.

Şi când accesul la subsoluri e blocat, aceşti activişti pentru drepturile animalelor deschid uşile cu ranga.

„Luptăm pentru că nu vrem ca pisicile să moară în timp ce noi completăm formulare sau dăm telefoane. Dacă o pisică e afară, într-un ger de minus 20-25 de grade Celsius, moare îngheţată în 10-12 ore”, a menționat Anna Feldman, activistă pentru drepturile animalelor.

Acum cinci ani, Anna Feldman a înfiinţat organizaţia „Salvarea pisicilor”. Aproape în fiecare zi primeşte un apel care semnalează o urgenţă şi salvatorii intră rapid în acţiune.

Datorită devotamentului lor pentru pisoiaşii Moscovei, primarul adjunct al oraşului a dat chiar o directivă referitoare la pisici. Directiva cere ca geamurile mici ale subsolurilor de acest fel să rămână deschise, pentru ca animalele să poată intra.

Slăbiciunea Annei Feldman pentru pisici se potriveşte cu spiritul vremurilor în Rusia. Ea a deschis chiar o şcoală cu cursuri despre pisici - cu finanţare de la municipalitate. 

Aici, localnicii pot învăţa totul despre prietenele lor feline: cum să-şi îngrijească animalele de casă şi cum să ajute pisicile de pripas.

Anna administrează această şcoală împreună cu Vladimir Kuzin, primul proprietar de „cafenea cu pisici” din Moscova. Aici, oamenii pot să afle cum e o mâţă de pripas şi, dacă se poate, pot chiar să le adopte. 

Ruşii duc dragostea pentru pisici la limite extreme. Studiile arată că aproape 60% dintre ruşi au acasă cel puţin o pisică - un procentaj mai mare decât în oricare altă ţară de pe glob. Cu toate acestea, Rusia abia a dat, anul trecut, prima lege privitoare la drepturile animalelor.

Anna Feldman luptă pentru o nouă lege în construcţii care ar proteja pisicile din toată Rusia, nu doar în Moscova. Şi are şi susţinere pentru planul ei.

„Pisicile au fost luate în considerare la cel mai înalt nivel al administraţiei municipalităţii şi chiar la Ministerul rus al Construcţiilor. Ei au recunoscut că deschiderea gurilor de ventilaţie a subsolurilor e singura soluţie a problemei. Şi dacă acest subiect a ajuns atât de departe, înseamnă că problema pisicilor a fost conştientizată la cele mai înalte niveluri”, a menționat activista.

Dar până când legile favorabile felinelor vor deschide şi minţile oamenilor, nu numai subsolurile, Anna şi cei care o ajută sunt hotărâţi să-şi croiască drum prin Moscova cu forţa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării