16 septembrie, 14:32
767
0
Țara care reintră în carantină totală: Oamenii nu se pot depărta de casă
16 septembrie, 14:32
767
0

Peste două zile, Israelul va reintra în carantină totală, fiind prima ţară care reinstituie măsuri drastice de izolare la nivel naţional, după cele din primăvară.

Foto: digi24.ro

Timp de cel puţin 3 săptămâni, şcolile şi mallurile vor fi închise, israelienii nu vor mai avea voie să se depărteze de case, iar în sinagogi numărul credincioşilor va fi limitat la 10 persoane, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro

Rata infectărilor din Israel rămâne printre cele mai ridicate din lume, cu peste 4000 de cazuri noi zilnic.

În ultimele seri, parcă mai mult ca niciodată, terasele din Tel Aviv au fost pline. Oamenii s-au bucurat de ultimele zile de… libertate, înainte să reintre în carantină. 

De vineri încolo, vor putea lua mâncare de la restaurant doar la pachet. Angajaţii din industria ospitalităţii sunt dealtfel printre cei mai afectaţi de decizia guvernului.

Yuval Ben Neriah, patron restaurant: Am ajuns în situaţia absurdă în care, în loc să fie instituita carantină acolo unde chiar e nevoie, primim cu toţii o pedeapsă colectivă.

Raschel Blufarb, corespondent RTL Germania: Aceste 3 săptămâni de carantină vor costa economia Israelului 1,8 miliarde de euro. Şomajul este deja de 20% şi mulţi dintre cei cu care am vorbit sunt disperaţi.

Oamenii stau la coadă în pieţe şi în magazine ca să-şi facă provizii, pentru că de vineri nu vor mai avea voie să se îndepărteze la mai mult de 500 de metri de locuinţe.

Chaim Cohen, din Bnei Brak: Sunt supărat rău. Nu are nicio noimă. E din ce în ce mai rău, Netanyahu ne distruge ţara.

Avi Eini, taximetrist: Poate că rămânem o vreme fără muncă, dar tot e mai bine decât să mori.

Premierul Netanyhau şi-a explicat decizia prin necesitatea de a nu bloca sistemul de sănătate, deja suprasolicitat.

Cei mai nemulţumiţi sunt însă evreii ultraortodocși, întrucât chiar de vineri încep cele mai importante sărbători din calendarul evreiesc.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter