Țara care menţine măsuri de izolare şi după încheierea stării de urgenţă
11 mai, 12:06
714
0
Țara care menţine măsuri de izolare şi după încheierea stării de urgenţă
11 mai, 12:06
714
0

Autorităţile din Kazahstan au decis să menţină măsurile de izolare şi de închidere îndreptate împotriva răspândirii noului coronavirus şi după încheierea stării de urgenţă, iar economia va fi repornită treptat.

Foto: usnews.com

Marile magazine, birourile, pieţele în aer liber, saloanele de înfrumuseţare şi sălile de sport vor fi redeschise în fiecare provincie în parte, odată ce respectiva provincie va raporta cel mult o creştere de 7% a cazurilor de COVID-19 timp de 7 zile consecutive, conform unui decret al autorităţilor medicale, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

În acelaşi timp, guvernul a renunţat la măsura prin care le impunea pasagerilor să prezinte certificate medicale înainte de a se îmbarca în aeronave şi la măsura prin care le solicita companiilor aeriene să dispună pasagerii cu locuri libere între ei în avioane. Zborurile pe rute interne s-au reluat în Kazahstan din 4 mai.

Fosta republică sovietică extrem de bogată în petrol are graniţă cu China şi a înregistrat până în prezent 5.126 de cazuri de COVID-19 şi 31 de decese.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter