main logo
730

Țara care ar putea ține frontiera închisă până la sfârșitul anului 2022

Australia nu vrea să experimenteze un al treilea val al pandemiei de coronavirus. Potrivit ministrului Turismului, ţara sa ar putea menţine frontierele închise până la sfârşitul anului 2022.

Țara care ar putea ține frontiera închisă până la sfârșitul anului 2022Foto: mediafax.ro

Noul val de contaminări COVID-19 din întreaga lume distruge orice speranţă de redeschidere pe termen scurt, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Creşterea cazurilor din India demonstrează necesitatea menţinerii restricţiilor la frontieră pentru a păstra nivelul de răspândire al virusului scăzut în Australia, a spus ministrul Dan Tehan.

”Este foarte dificil de determinat când vor putea fi redeschise frontierele. Cea mai optimistă estimare ar fi îm prima jumătatea sau în a doua jumătate a anului viitor” a declarat dl Tehan pentru Sky News, citat de Le Figaro.

Săptămâna trecută, Australia a anunţat că cetăţenii australieni care se întorc din India, ţară puternic afectată de coronavirus în ultimele două săptămâni, riscă amenzi de până la 66.600 de dolari australieni (mai mult de 51.800 de dolari SUA), cinci ani de închisoare sau ambele.

Din 20 martie 2020, Australia a implementat controale drastice la frontiere. Oricine ajunge din străinătate este supus unei carantine de 14 zile într-un hotel.

Înainte de pandemie, în jur de un milion de călători intrau în ţară în fiecare lună pentru sejururi scurte. Această cifră ajunge acum la 7.000.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării