main logo
723

Țara care a interzis yoga: Duce la homosexualitate

Pozițiile de yoga pot ajuta la remedierea durerilor de spate sau de mușchi, dar alții se tem că asta duce și la homosexualitate.

Țara care a interzis yoga: Duce la homosexualitate

Mai ales când sunt bărbații cei care practică exercițiile și sunt puși să stea în diverse poziții care ar putea fi excitante pentru ceilalți participanți, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.net

Ca să ducă totul la extrem, o țară a ajuns să interzică yoga ca nu cumva să se ajungă la bărbați gay.

Sunt multe lucruri de care te-ai putea teme într-un penitenciar, dar yoga nu-i un lucru care-ți vine în minte. Sau cel puțin nu, până când nu afli ce s-a întâmplat în Rusia. 

În martie, în două centre de detenție din Moscova, autoritățile au suspendat cursurile de yoga pe motiv că asta i-ar face pe deținuți homosexuali.

Inițiativa a venit de la un teolog și de la un legislator mai conservator. Cei doi au spus că se tem că dacă bărbații devin homosexuali asta va duce la violențe în penitenciar.

„Pozițiile de yoga i-ar putea excita pe bărbați și asta duce la homosexualitate”, se arată într-o scrisoare înaintată de Alexander Dvorkin senatorului Elena Mizulina.

Nu toți deținuții aveau acces la cursurile de yoga. Acestea erau disponibile, în special, deținuților care munceau în bucătărie. Ca urmare a scrisorii teologului, cursurile au fost suspendate.

Autoritățile au decis însă să revină asupra deciziei. Cursurile au fost reactivate, iar motivul e că îi ajută pe detinuți din punct de vedere terapeutic.

„Cursurile de yoga vor rămâne active. Am derulat niște cercetări printre cei care au practicat yogași am descoperit că nu s-au dus atât de des la medicul închisorii. Acesta e un efect pozitiv”, a declarat Valery Maksimenko, șeful sistemului de penitenciare din Rusia.

Maksimenko l-a luat la mișto pe Dvorkin cu cererea lui și l-a catalogat drept un om foarte ciudat. 

„Tipul acesta are un mod foarte ciudat de-a vedea lumea. Trăim într-o țară democrată și oamenii pot face tot ceea ce doresc, în limitele legii”, a mai spus acesta, citat de publicația VICE.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării