17 octombrie, 12:50
1 150
0
Ţara care a ajuns la valul trei al pandemiei: Acest val este mai mortal
17 octombrie, 12:50
1 150
0

Se pare că una dintre ţări se confruntă deja cu cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus şi asta în timp ce multe ţări europene se confruntă abia cu valul doi.

Foto: apnews.com

Este vorba despre Iran, unde coordonatele nu sunt deloc îmbucurătoare. Acest val ar fi mult mai mortal decât ce a fost până acum, transmite Știri.md cu referire la romaniatv.net.

Ţara a ajuns la un nou record la mijlocul săptămânii acesteia, când numărul cazurilor a ajuns la 4.830.

"Deși al doilea val de coronavirus a fost ținut în frâu cu succes, al treilea val a apărut deoarece protocoalele sanitare au fost ignorate", a avertizat ministrul iranian al Sănătății, Saeed Namaki.

Și cele 279 de decese înregistrate miercuri reprezintă cel mai mare număr zilnic raportat într-o țară. Iranul are deja peste jumătate de milion de infectări și aproape 30.000 de decese din cauza pandemiei. 

Pentru a încerca să stopeze răspândirea de coronavirus, utilizarea măștilor în Teheran este obligatorie încă de săptămâna trecută. Executivul a anunţat amenzi în caz contrar. Toate călătoriile către sau dinspre Teheran și alte patru mari orașe iraniene au fost interzise până duminică la prânz.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter