main logo
845

Tânărul care încearcă pentru a VI-a oară să ia BAC-ul

Mai este doar un weekend de emoţii şi pregătiri, pentru 135.000 de tineri care dau anul acesta Bacalaureatul în România.

Tânărul care încearcă pentru a VI-a oară să ia BAC-ulFoto: stirileprotv.ro

Dintre cei care intră luni în examenul maturității, întâlnim şi candidaţi care au încercat până acum de cinci, şase ori să treacă acest hop. Este admirabil, însă, că nu se dau bătuţi, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Fără o diplomă de final de liceu e greu să-şi găsească o slujbă din care să trăiască decent. În sesiunea din 2018, doi din 10 absolvenţi de liceu nu s-au prezentat la BAC, iar trei din 10 înscrişi nu au promovat.

În Liceul Internaţional de Informatică e, însă, şi un elev care nu are ce cauta luni la examen. Are Bacul deja adjudecat cu medii aproape de 10. Când colegii vor fi cu foaia în faţă...

Elev: „O să fiu în Vamă, cel mai probabil o să dorm. Am avut ocazia să dau bacul olimpicilor, bacul special, am profitat de ocazie, l-am dat.”

Tânărul şi-a încheiat deja socotelile cu şcoala românească. Aşteaptă doar scrisoarea de confirmare pentru universitatea Cambridge din Marea Britanie.

„E câştigul lui, el a fost la olimpiada la Fizică, a dat mai devreme. Merită, sincer, să scape mai repede.”

Pentru 116.000 de elevi din această promoţie şi 19.000 din seriile trecute, jocurile se fac în următoarele 2 săptămâni, după cele 4 probe scrise.

Sălile de examen, dotate cu camere de supraveghere, sunt deja pregătite la Liceul Tehnologic de Metrologie Traian Vuia din Bucureşti. 

Anul trecut, rata de promovare la Bac a fost de numai 8%. Anul acesta, profesorii au făcut pregătire cu absolvenţii până în ultima săptămână înainte de probele scrise. Directorul spune că au avut cazuri când elevii nu s-au dat bătuţi, au încercat şi de 10 ori şi au luat, în final, diploma de maturitate.

Aurelian: „N-am învăţat şi acum îmi pare rău. M-am angajat, dar fără BAC nu sunt multe posibilităţi. Necalificat.”

Reporter: „Ai prieteni de vârsta ta la facultate?”

Aurelian: „Da, vă daţi seama că mă simt cam prost. Am pierdut atâta timp.”

Anul trecut, doar 69 la sută dintre liceeni au luat note de trecere la Bacalaureat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării