main logo
4999

Tânără jurnalistă, răpusă de cancer: Mărturia din ultima filmare

La doar 25 de ani, Florentina Prisăcaru, o tânără jurnalistă din Suceava, a pierdut lupta cu un cancer nemilos care i-a curmat viața.

Tânără jurnalistă, răpusă de cancer: Mărturia din ultima filmareFoto: captură video

„O tânără frumoasă, deșteaptă și de un optimism extraordinar, Florentina Prisăcaru, care a înfruntat cu mult curaj o boală cruntă, pe care spera să o învingă, cu ajutorul tratamentului primit în SUA, grație sprijinului financiar primit de la o mulțime de oameni impresionați de povestea ei, a plecat dintre noi. 

Avea doar 25 de ani, multe speranțe, visuri și un zâmbet cuceritor, în ciuda bolii cumplite care o măcina”, așa o descriu jurnaliștii de la Monitorul de Suceava pe tânără, transmite Știri.md cu referire la Antena3.ro.

Florentina a luptat până la capăt, cu zâmbetul pe buze chiar dacă viața sa depindea de un fir de ață. 

Tânăra și-a spus povestea, cu sinceritate, pe Youtube, unde a vorbit despre etapele bolii sale.

În ultima filmare postată pe Youtube, pe 10 iunie 2019, Florentina părea zâmbitoare și plină de speranță: 

”Am de gând să mă tund. De ce? Pentru că de la radioterapie oricum o să-mi cadă. Și, decât să-mi cadă aiurea, prefer să îl salvez și să îmi fac o perucă”, povestea ea.

La rândul ei, a vrut să îi ajute pe alții, care trec prin alte drame personale, să treacă mai ușor peste greutăți, împărtășindu-le experiențele ei, cum a descoperit boala, ce ar fi trebuit să facă mai rapid, dar și de ce sistemul de sănătate din România nu permite efectuarea unor tratamente costisitoare de oncologie, care se fac în doar câteva țări, în lume. 

Florentina a vorbit despre asta în condițiile în care, după îndelungi căutări şi vizite la medici din Franța şi Austria, singura ei șansă s-a dovedit a fi un tratament experimental în Statele Unite, California, pentru efectuarea căruia îi trebuia o sumă enormă, aproximativ 500.000 de dolari.

„Sincere condoleanțe întregii familii. Am cunoscut-o pe Florentina în aventura ei pe meleagurile americane, era așa pozitivă și o luptătoare. Îmi pare rău că nu a reușit să bată boala asta oribilă. Sincer am crezut că dacă cineva poate să o facă, ea este acea persoană”, scriu cei care au cunoscut-o pe pagina sa de Facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării