main logo
953

Tânăra care susține că știe secrete despre Trump și Rusia, arestată

Anastastia Vașukevici, un fotomodel din Belarus care susține că a fost amanta oligarhului rus Oleg Deripaska și afirmă că deţine probe ale unui amestec rus în alegerea lui Donald Trump în 2016, a fost arestată pe aeroportul din Moscova, în momentul sosirii avionului care o aducea din Thailanda, au declarat surse citate de presa rusă de stat.

Tânăra care susține că știe secrete despre Trump și Rusia, arestată

Anastasia Vaşukevici, în vârstă de 27 de ani, şi alte trei persoane, au fost arestate la sosirea pe aeroportul Şeremetievo din Moscova şi duse într-un comisariat de poliţie, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Tânăra, care pe rețelele de socializare își spune Nastya Rybka și se descrie drept „antrenoare de sex”, a fost expulzată din Thailanda în urma unui proces în care a fost acuzată, între altele, de incitare la prostituție. 

Într-un SMS trimis CNN, Vașukevici a declarat că a fost reținută la sosirea la Moscova de un grup de persoane „în haine civile”, care nu s-au prezentat și nici nu i-au spus din ce motiv este reținută. „Au vorbit foarte obraznic. Au spus că trebuie să merg cu ei undeva pentru câteva zile”, a transmis tânăra prin SMS. 

Vașukevici și celelalte trei persoane reținute au fost expulzate de autorităţile thailandeze după ce fuseseră arestate în februarie, în timpul unei ședințe de „coaching sexual”, în staţiunea balneară Pattaya. Anastasia Vaşukevici, alte două persoane din Belarus şi cinci cetăţeni ruşi au pledat „vinovat” pentru diverse acuzaţii, între care conspiraţie, racolare și încurajare a prostituției.

Anastasia Vaşukevici declara în urmă cu aproape un an că deţine mai multe ore de înregistrări ale unor conversaţii cu privire la amestecul rușilor în alegerile americane din 2016, implicându-l pe oligarhul Oleg Deripaska. Ea a propus să furnizeze aceste înregistrări în schimbul azilului în Statele Unite, însă nu a adus vreodată vreo probă care să-i susţină declaraţiile. Ulterior, a anunțat că nu intenţionează să difuzeze ceva, scrie News.ro.

Reprezentanţi ai lui Oleg Deripaska o acuză că minte şi susţin că nu a fost vreodată amanta oligarhului, care este un apropiat al lui Vladimir Putin şi un fost asociat în afaceri al lui Paul Manafort, cel care a fost timp de câteva luni directorul campaniei electorale a lui Donald Trump.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării