main logo
768

Sute de kilograme de cocaina ar putea pluti pe Marea Neagra. Ce riscă cei care le găsesc

Surse din anchetă afirmă că e posibil ca în acest moment, pe Marea Neagră să plutească în derivă sute de kilograme de droguri, provenind, se pare, din cele două ambarcaţiuni folosite de traficanţi şi găsite pe 23 martie.

Sute de kilograme de cocaină ar putea pluti pe Marea Neagră

Încă din timpul operaţiunii de capturare, imaginile arătau plutind pe apă, pe care scafandrii încercau să le recupereze. Ca să fie siguri că drogurile nu ajung pe fundul mării şi pot fi recuperate, traficanţii le-au legat de veste de salvare, transmite Știri.md cu referire protv.md.

Poliţia le caută acum folosind inclusiv elicopterele.

Avertismentul Poliţiei pentru cei care găsesc pachete cu droguri pe plajă

Poliţia a avertizat sâmbătă „cetăţenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. 

Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa! În momentul de faţă, pe litoralul Mării Negre, este în derulare o amplă operaţiune, într-un dosar de trafic de droguri, derulată de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea DIICOT.”

Doi sârbi au fost arestaţi după ce autorităţile au găsit tona de cocaină într-o şalupă eşuată la Sfântul Gheorghe. Captura, evaluată pe piaţa neagră la 300 de milioane de euro, este una dintre cele mai mari din istoria României. 

Cum era de aşteptat, suspecţii au adoptat codul tăcerii, aşa că nu se ştie ce cantitate din acest drog de mare risc a intrat totuşi pe piaţă. 

Povestea plină de mistere a tonei de cocaină, poveste în care ar fi implicaţi şi cetăţeni spanioli şi români, este departe de a se fi încheiat.

De unde provenea cocaina găsită pe Marea Neagră

Din cercetări s-a stabilit că drogurile proveneau din America de Sud şi au fost transportate pe cale maritimă. România era doar ţară de tranzit, spun anchetatorii. Calupurile de cocaină erau învelite în veste de salvare, aşa că este posibil să fi fost aduse pe mare.

De exemplu, se poate ca pachetele cu cocaină să fi fost aruncate în apă, de la bordul altei ambarcaţiuni, în apropierea apelor noastre teritoriale, adică la cel puţin 25 de kilometri de ţărm. 

Pachetele urmau să fie apoi pescuite, la propriu, de traficanţii din şalupă. De altfel, în barcă au fost găsite mai multe ustensile de pescuit.

Pe de altă parte traficanţii au salvat o parte din marfă pentru că aveau două şalupe. Cea de-a doua a fost şi aceasta găsită, însă drogurile fuseseră deja mutate. E posibil ca o parte din ele să plutească în continuare pe Marea Neagră.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării