main logo
568

Suspectul din marele jaf Bitcoin a evadat din închisoare și a fugit din Islanda cu avionul

Sindri Thor Stefansson a evadat din închisoare și a fugit din Islanda în Suedia cu același avion în care se afla prim-ministrul țării, Katrín Jakobsdóttir, informează The Guardian.

Suspectul din marele jaf Bitcoin a evadat din închisoareSuspectul din marele jaf Bitcoin a evadat din închisoare și a fugit din Islanda cu avionul.

În luna februarie, aproximativ 600 de servere folosite pentru a mina Bitcoin au fost furate în Islanda într-o serie de jafuri. Serverele au fost sustrase din centrul de date din Reykjanesbær, din apropiere de Reykjavik, scrie digi24.ro.

Principalul suspect în acest caz a reușit să evadeze marți din închisoarea de minimă securitate în care se afla și să fugă în Suedia cu același zbor în care era îmbarcată Katrín Jakobsdóttir, premierul Islandei, informează The Guardian, care citează presa locală.

Gărzile închisorii Song, care nu are garduri și în care deținuții au acces la internet și telefoane, au anunțat dispariția lui Sindri Thor Stefansson abia după ce avionul în care acesta se afla a decolat. Potrivit polițiștilor care investighează cazul, suspectul din cazul „marelui jaf Bitcoin” a folosit un pașaport fals, dar a fost identificat prin intermediul sistemelor video de supraveghere.

„A avut un complice”, a declarat presei locale Gunnar Schram, șeful poliției, care a mai anunțat că pe numele lui Stefansson a fost emis un mandat internațional de arestare. Purtătorul de cuvânt al poliției suedeze, Ștefan Dangardt, spune că acesta nu a fost reținut în Suedia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării