604
0
Suprafaţa uriaşă pe care s-au extins incendiile de vegetaţie din Siberia
604
0

Autorităţile din Rusia au anunţat vineri că incendiile de vegetaţie izbucnite în regiunea Krasnoyarsk din Siberia continuă să se extindă, afectând aproximativ 963.000 de hectare, conform agenţiei de presă Tass.

„Conform ultimelor informaţii, 118 incendii de vegetaţie ard pe o suprafaţă de 963.000 de hectare în regiune”, se menţionează într-un comunicat emis de Departamentul de Pompieri din regiune, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Autorităţile au anunţat că cele 118 incendii de vegetaţie nu pun în pericol zonele rezidenţiale.

Majoritatea incendiilor au fost detectate în zone inaccesibile, ceea ce îngreunează operaţiunile desfăşurate de pompieri.

Peste 1.300 de pompieri iau parte la operaţiunea de stingere a incendiilor din zonă, cu 100 de autospeciale, aeronave şi elicoptere.

Incendiile s-au extins pe o suprafaţă de aproximativ 100.000 de hectare în ultima săptămână.

Autorităţile ruse susţin că o parte din incendiile de vegetaţie din Siberia au fost declanşare intenţionat de persoane care încercau să mascheze tăierile ilegale de pădure.

Organizaţia Greenpeace, prin vocea activistului Anton Beneslavski, a catalogat incendiile drept o "catastrofă climatică", iar preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat luna trecută că schimbările climatice sunt evidente şi temperatura în Rusia creşte de 2,5 ori mai repede decât media globală.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter