main logo
485

Summitul SUA-Coreea. Mai mulţi oficiali americani au sosit la Phenian

O echipă de oficiali americani a sosit duminică în Coreea de Nord pentru discuţii privind potenţialul summit între Donald Trump, preşedintele SUA, şi Kim Jong-Un, liderul regimului de la Phenian.

Summitul SUA-Coreea. Mai mulţi oficiali americani au sosit la Phenian

Potrivit publicaţiei menţionate, care citează o sursă familiară cu subiectul, Sung Kim, fost ambasador SUA la Seul şi fost negociator privind dosarul nuclear nord-coreean, coordonează pregătirile pentru summitul SUA-Coreea de Nord, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Sung Kim a sosit duminică în Coreea de Nord, alături de Allison Hooker, expert privind Coreea în cadrul Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă. Cei doi s-au întâlnit cu Choe Son Hui, adjunct al ministrului de Externe de la Phenian, a transmis cotidianul american.

La Seul se află şi Randall Schriver, un oficial din cadrul Departamentului Apărării.

The Washington Post a mai precizat că este programat că discuţiile să dureze până marţi, subiectul principal fiind acela al programului atomic nord-coreean.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnalat vineri după-amiază că a reluat contactele cu Phenianul şi ar putea reactiva întrevederea cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un.

Liderul de la Casa Albă a semnalat că întrevederea cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, ar putea avea loc chiar la data stabilită iniţial, 12 iunie.

Ulterior, sâmbătă, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-In, liderul de la Phenian şi reiterat disponibilitatea de a se întâlni cu Donald Trump.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării