main logo
539

Suma uriașă pierdută de Danemarca, după ce Trump și-a anulat vizita oficială

Poliția daneză a evaluat la 592.000 de dolari costurile anulării în ultimul moment a vizitei de stat pe care președintele american Donald Trump urma să o efectueze în Danemarca.

Suma uriașă pierdută de Danemarca, după ce Trump și-a anulat vizita

În aceşti bani intră compensaţiile pentru vacanţele anulate ale personalului, anularea rezervărilor de cazare şi costul echipamentelor, dar şi al timpului alocat planificării, a explicat radioul danez, citând documente obţinute de la poliţia naţională, potrivit postului public de radio danez DR, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Donald Trump şi-a anulat vizita care urma să aibă loc la 2-3 septembrie cu doar 12 zile înainte de sosirea sa în Danemarca.

Anularea vizitei a avut loc pe fondul largului ecou din mass media al afirmaţiilor lui Trump privind intenţiile Washingtonului de a cumpăra Groenlanda, teritoriu arctic semiautonom, dar despre care o serie de politicieni de rang înalt atât din Groenlanda cât şi din Danemarca - inclusiv premierul danez Mette Frederiksen - au asigurat că nu este de vânzare.

Estimările publicate nu cuprind şi costurile aferente serviciilor de securitate daneze PET, cheltuielile cu pregătirile palatului regal danez şi ale aeroportului din Copenhaga, a precizat DR. 

Costul total al vizitei de stat a fost estimat la 33 milioane de coroane daneze.

Regina Margareta a Danemarcei a declarat recent că invitaţia adresată liderului de la Casa Albă rămâne valabilă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării