main logo
893

Submarinul care l-ar fi dus pe Hitler în America de Sud

Submarinul care l-ar fi ajutat pe Adolf Hitler să fugă în America de Sud la final de război a fost descoperit recent.

Submarinul care l-ar fi dus pe Hitler în America de SudSubmarinul care l-ar fi dus pe Hitler în America de Sud

La 73 de ani de la dispariție, un submarin german care l-ar fi dus pe liderul nazist în America de Sud a fost descoperit în apropiere de Danemarca. Epava submarinului a fost descoperită la aproximativ zece mile nautice nord de Skagen și la nouă mile vest de poziția raportată de un bombardier britanic.

Muzeul Războiului Naval din Danemarca a descoperit submarinul și susține că nu sunt dovezi cu privire la faptul că ar fi fost folosit pentru transportul unor lideri germani sau al unor obiecte de valoare. După război, au existat o mulțime de zvonuri cu privire la astfel de evenimente iar U-3523, submarinul descoperit acum, a alimentat aceste idei.

Submarinul de tip XXI a fost primul care putea sta scufundat perioade lungi de timp, iar raza de acțiune a lui U-3523 i-ar fi permis să meargă direct către America de Sud, fără să aibă nevoie de vreo oprire, scrie Playtech.

Cu toate acestea, nimeni nu știe cu certitudine care era destinația submarinului, dar nici care era încărcătura acestuia, fie ea materială sau umană, dincolo de cei 58 de membri ai echipajului.

Gert Normann Andersen, directorul muzeului, susține că zvonurile cu privire la bogățiile ascunse de submarin au ca bază ideea că submersibilul încerca să plece din Germania, chiar dacă războiul se terminase. Acesta, însă, e de părere că submarinul se îndrepta către Norvegia.

Mai multe documente declasificate din trecut, venite din partea serviciilor secrete americane și nu numai, vorbeau despre faptul că Hitler s-a refugiat în America de Sud. Totuși, descoperirea curentă ne arată că acesta n-ar fi ajuns acolo, sau cel puțin nu cu submarinul U-3523.

Submarinul se află la 123 de metri adâncime, iar cel mai ciudat e că partea din față este complet îngropată în nisip, în vreme ce partea din spate se ridică la 20 de metri deasupra fundului mării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării