12 sep, 2019 23:04
182
0

SUA vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar

12 sep, 2019 23:04
182
0

Administraţia SUA a luat hotărârea acordării unui ajutor militar pentru Ucraina în valoare de aproape 140 de milioane de dolari

SUA vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar

Aceasta în urma revizuirii unor programe în acest sens, a anunţat consilierul secretarului de stat al SUA pentru afaceri politico-militare, Clarke Cooper, în timpul unei întâlniri cu jurnaliştii, transmite Știri.md cu referire la radiochisinau.md.

"Sunt bucuros să vă anunţ că am trimis o notificare oficială referitoare la conturile noastre din care va fi acordat Ucrainei un ajutor în sfera securităţii. 

Este vorba în total de aproape 140 de milioane de dolari cu titlu de ajutor militar pentru Ucraina" - a declarat reprezentantul Departamentului de Stat al SUA.

Potrivit afirmaţiilor sale, notificarea menţionată a fost adresată administraţiei Congresului american. 

Amintim că, la sfârşitul lunii august, publicaţia americană "Politico" a anunţat că preşedintele SUA, Donald Trump, a dispus efectuarea unei revizuiri a ajutorului militar pentru Ucraina, care, în anul financiar 2019, s-a ridicat la 250 de milioane de dolari.

Publicaţia citată a precizat că liderul american vrea să se convingă că aceşti bani vor fi folosiţi în cel mai bun mod din punct de vedere al intereselor Statelor Unite ale Americii. 

Pe perioada efectuării revizuirii, aceste fonduri au fost îngheţate. 

Amintim că, în conformitate cu informaţiile Departamentului american al Apărării, din 2014 volumul total al ajutorului militar oferit de Washington Kievului s-a ridicat la 1,5 miliarde de dolari.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter