main logo
691

SUA: Trump a aprobat declararea situației de urgență la Washington DC

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a aprobat declararea situaţiei de urgenţă la Washington DC până pe 24 ianuarie.

SUA: Trump a aprobat declararea situației de urgență la Washington DC

Astfel, instituţiile însărcinate cu ordinea publică ar putea să asigure condiţiile de securitate pentru învestirea pe 20 ianuarie a noului preşedinte democrat Joe Biden, relatează agenţiile internaţionale de presă, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

''Astăzi, preşedintele Donald J. Trump a declarat că există o urgenţă în Districtul Columbia şi a ordonat asistenţă federală pentru suplimentarea eforturilor de răspuns ale Districtului în condiţiile de urgenţă rezultate din a 59-a inaugurare prezidenţială, între 11 şi 24 ianuarie'', se arată într-o declaraţie a Casei Albe, postată pe site-ul instituţiei.

Prin această măsură Departamentul de Securitate Internă şi Agenţia federală de gestionare a urgenţelor îşi vor putea coordona activităţile cu autorităţile locale şi federale, în contextul avertismentelor cu privire la riscul unor violenţe în ziua învestirii preşedintelui Joe Biden.

Pentagonul a anunţat deja mobilizarea a 15.000 de membri ai Gărzii Naţionale la Washington pe 20 ianuarie.

În această zi a învestirii noului preşedinte al SUA vor fi închise toate clădirile administrative, magazinele şi firmele de catering din apropierea Congresului şi a Casei Albe.

După pătrunderea unor simpatizanţi ai preşedintelui Trump în clădirea Congresului pe 6 ianuarie, primarul democrat din Washington D.C., Muriel Bowser, a instituit restricţii de circulaţie în capitala SUA până în 21 ianuarie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării