main logo
337

SUA şi UE au ajuns la o înţelegere privind reducerea taxelor vamale

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi preşedintele american Donald Trump au ajuns la un acord privind reducerea taxelor vamale în comerţul transatlantic, relatează site-ul agenţiei Bloomberg şi Financial Times.

SUA şi UE au ajuns la o înţelegere privind reducerea taxelor vamaleSUA şi UE au ajuns la o înţelegere privind reducerea taxelor vamale

Declarând o nouă fază, liderul de la Casa Albă a declarat miercuri că, împreună cu preşedintele Executivului UE, a convenit să înceapă discuţiile privind reducerea tarifelor şi a altor bariere în comerţul între SUA şi UE, transmite Știri.md cu referire la Agerpres

Cele două părţi au convenit de asemenea să renunţe la impunerea unor noi tarife, după ce preşedintele Donald Trump a ameninţat anterior că va extinde noile taxe vamale la autoturismele şi piesele de schimb din Uniunea Europeană.

„Am avut o zi foarte importantă. Începem să negociem chiar acum, dar deja ştim unde o să ajungem", a declarat Trump în cadrul unei conferinţe de presă cu Juncker, desfăşurată la Casa Albă.

Donald Trump a adăugat că va încerca să "rezolve" de asemenea şi problema tarifelor impuse la importurile de oţel şi aluminiu. SUA şi UE au mai anunţat că vor lucra împreună pentru a reforma Organizaţia Mondială a Comerţului şi pentru a se adresa practicilor incorecte în comerţ, au declarat Trump şi Juncker într-o declaraţie comună.

„Am fost de acord că dacă facem suficient progres în privinţa acestei probleme, acest lucru poate fi făcut într-o zi", a declarat Juncker pentru reporteri, în urma vizitei sale în SUA.

În luna martie, Donald Trump a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării