main logo
316

SUA şi Mexic au semnat un acord privind imigraţia ce anulează tarifele vamale

Preşedintele Donald Trump a anunţat vineri că SUA şi Mexic au ajuns la un acord privind imigraţia şi, în consecinţă, ameninţarea sa de a impune taxe vamale începând de luni tuturor produselor importate din Mexic nu se va concretiza.

SUA şi Mexic au semnat un acord privind imigraţiaFoto: captură video

"Mă bucur să vă informez că SUA au ajuns la un acord semnat cu Mexicul. Tarifele vamale prevăzute să fie aplicate luni de SUA la adresa Mexicului sunt astfel suspendate pe termen nedefinit", a anunţat pe Twitter şeful statului american, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

"Mexicul, în schimb, a fost de acord să adopte măsuri ferme pentru a stopa mareea migraţiei ce traversează Mexicul spre frontiera noastră sudică. Acest lucru urmăreşte reducerea în mare măsură sau eliminarea imigraţiei ilegale provenind din Mexic şi având ca destinaţia SUA", a adăugat liderul conservator de la Casa Albă.

La câteva minute distanţă, ministrul mexican al afacerilor externe Marcelo Ebrard, aflat la Washington pentru negocieri, a confirmat pe Twitter că SUA nu vor impune luni tarife vamale. El a mulţumit "tuturor persoanelor care ne-au ajutat să demonstrăm măreţia Mexicului".

Negocierile bilaterale au fost iniţiate la începutul săptămânii la Departamentul de Stat şi s-au încheiat vineri seara cu o declaraţie comună.

Aceasta anunţă că Mexicul va adopta "măsuri fără precedent" de combatere a imigraţiei ilegale, printre acestea urmând să figureze desfăşurarea gărzii naţionale cu prioritate la frontiera sudică. Toţi migranţii care depun cereri de azil în SUA vor fi trimişi înapoi în Mexic unde vor aştepta răspunsul tribunalelor americane.

Preşedintele Donald Trump, care a făcut din combaterea imigraţiei ilegale una din priorităţile sale, a anunţat recent că SUA vor aplica începând cu 10 iunie tarife vamale progresive pentru produsele mexicane, mergând de la 5% la 25% în perioada iunie-octombrie 2019, în cazul în care Mexicul nu adoptă măsuri eficiente de combatere a imigraţiei ilegale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării