main logo
456

SUA se declară preocupate de evoluțiile dintre Georgia și Osetia de Sud

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus, a declarat ieri, la un briefing cu presă că Statele Unite sunt îngrijorate de evoluțiile de la limita între Georgia și regiunea ei separatistă, sprijinită de Rusia – Osetia de Sud, unde autoritățile separatiste au început din nou să ridice garduri în apropiere de zona de demarcație.

SUA se declară preocupate de evoluțiile dintre Georgia și Osetia de SudFoto: captură video

Departamentul de stat a cerut să se pună capăt imediat acestei operații care aduce prejudicii vieții locuitorilor, iar Moscovei să pună capăt „ocupației ilegale a 20% din teritoriul Georgiei”, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Luna aceasta se împlinesc 11 ani de războiul ruso-georgian din 2008, care a dus la recunoașterea independenței Osetiei de Sud și Abhaziei de către Rusia. 

Pe 8 august anul acesta, Statele Unite, Belgia, Estonia, Franța, Germania, Polonia și Marea Britanie au semnat o declarație comună în cuprinsul căreia au repetat cererea lor ca Rusia să își retragă forțele armate pe pozițiile deținute înainte de războiul de acum 11 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării