253
0
SUA se declară preocupate de evoluțiile dintre Georgia și Osetia de Sud
253
0

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus, a declarat ieri, la un briefing cu presă că Statele Unite sunt îngrijorate de evoluțiile de la limita între Georgia și regiunea ei separatistă, sprijinită de Rusia – Osetia de Sud, unde autoritățile separatiste au început din nou să ridice garduri în apropiere de zona de demarcație.

Foto: captură video

Departamentul de stat a cerut să se pună capăt imediat acestei operații care aduce prejudicii vieții locuitorilor, iar Moscovei să pună capăt „ocupației ilegale a 20% din teritoriul Georgiei”, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Luna aceasta se împlinesc 11 ani de războiul ruso-georgian din 2008, care a dus la recunoașterea independenței Osetiei de Sud și Abhaziei de către Rusia. 

Pe 8 august anul acesta, Statele Unite, Belgia, Estonia, Franța, Germania, Polonia și Marea Britanie au semnat o declarație comună în cuprinsul căreia au repetat cererea lor ca Rusia să își retragă forțele armate pe pozițiile deținute înainte de războiul de acum 11 ani.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter