398
0
SUA se angajează să acorde garanţii de securitate Coreei de Nord, conform documentului semnat
398
0

Statele Unite ale Americii se angajează să acorde „garanţii de securitate” Coreei de Nord, arată textul documentului semnat marţi de preşedintele american Donald Trump şi de liderul nord-coreean Kim Jong-Un, la finalul summitului lor istoric din Singapore.

SUA se angajează să acorde garanţii de securitate Coreei de Nord

Conform aceluiaşi document, Kim se angajează în baza principiului unei „denuclearizări complete a peninsulei coreene”, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

La ceremonia de semnare, Trump a vorbit despre „un document foarte important, un document foarte cuprinzător”, în timp ce Kim s-a referit la un „document istoric”, prin care cele două părţi vor „lăsa trecutul în urmă” şi lumea va „vedea o schimbare majoră”, a relatat Xinhua.

După summit, coloana oficială a liderului nord-coreean a părăsit hotelul Capella de pe insula Sentosa, delegaţia urmând să se îndrepte pe calea aerului spre Phenian.

În ce-l priveşte, preşedintele american Donald Tump rămâne în Singapore, intenţionând să susţină o conferinţă de presă despre acordul „cuprinzător” semnat cu Kim Jong-Un.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter