main logo
452

SUA: Justiția respinge cererea lui El Chapo pentru condiţii mai bune de detenţie

Un judecător american a respins cererea lui Joaquin "El Chapo" Guzman de a beneficia de condiții mai bune de detenție, după ce procurorii au susținut că solicitarea ar putea fi parte a unui plan de evadare, informează Reuters. Baronul mexican al drogurilor se află într-o închisoare din Manhattan, unde-și așteaptă sentința. 

Justiția respinge cererea lui El Chapo pentru condiţii bune de detenţie

Judecătorul Brian Cogan a declarat că nu ar pune la îndoială "măsurile administrative speciale" pe care guvernul american le-a impus la adresa lui Guzman. Cogan a refuzat schimbările cerute de Guzman și a respins argumentul acestuia, potrivit căruia detenţia sa constituie o pedeapsă plină de cruzime şi ieşită din comun, transmite Ştiri.md cu referire la b1.ro.

Sunt de acord cu inculpatul că a avut şi are un comportament exemplar, însă acest comportament este consecinţa directă a condiţiilor stricte de detenţie în care el se află. Comportamentul său constant bun nu este un motiv pentru a-l modifica, este un motiv pentru a-l menţine", a declarat Cogan.

Guzman a fost inculpat pentru traficarea a tone de cocaină, heroină şi alte droguri spre SUA. Pe 25 iunie își va afla sentința.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării