main logo
497

SUA: Joe Biden a celebrat comunitatea LGBT+ la Casa Albă

Preşedintele american, Joe Biden, a organizat miercuri la Casa Albă o recepţie în onoarea drepturilor persoanelor LGBT+, cea mai nouă ripostă a democraţilor înaintea alegerilor pentru Congres din noiembrie în faţa ofensivei conservatoare care vizează această comunitate în întreaga ţară, relatează AFP.

SUA: Joe Biden a celebrat comunitatea LGBT+ la Casa Albă

Joe Biden, vicepreşedinta Kamala Harris şi mai mulţi membri ai administraţiei - în special secretarul Transporturilor, Pete Buttigieg, care este gay - s-au alăturat sutelor de reprezentanţi ai asociaţiilor LGBT+ la Casa Albă pentru a celebra "luna Pride", transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

"Mesajul meu către toţi tinerii: fiţi pur şi simplu ceea ce sunteţi. Sunteţi iubiţi", a spus Biden, în aplauzele audienţei.

"Vreau să ştiţi (...) că toţi cei de pe această scenă vă susţin. Vă susţinem", a adăugat el.

Înainte de începerea evenimentului, preşedintele american a semnat un decret care urmăreşte să ofere un sprijin federal pentru a apăra numeroasele drepturi ale comunităţii LGBT+ despre care Casa Albă spune că sunt atacate de liderii republicani din mai multe state, cum ar fi Florida, unde guvernatorul Ron DeSantis a făcut din lupta împotriva ideologiei progresiste, numită "woke", una dintre priorităţile sale.

Decretul îşi propune să lupte împotriva "terapiilor de conversie", care pretind să schimbe orientarea sexuală, să întărească programele de sănătate care previn sinuciderile în rândul tinerilor, să le ofere un sprijin familiilor adoptive homosexuale şi să protejeze persoanele fără adăpost din comunitate.

Scopul este de a contracara "ofensiva legilor motivate de ură pe care le vedem în mai multe state", a spus un înalt oficial, sub acoperirea anonimatului.

Peste 300 de legi care afectează drepturile persoanelor homosexuale şi transgender şi ale părinţilor lor au fost prezentate în mai multe state americane numai în acest an, a adăugat sursa citată.

"Am fost nevoiţi să ne opunem acestor guvernatori şi aleşilor locali în timp ce cereau cu insistenţă (adoptarea de) legi discriminatorii", a adăugat înaltul oficial, subliniind că printre invitaţii la recepţie s-au aflat copii şi familii vizate direct de aceste legi.

Prin această iniţiativă, Joe Biden se adresează unei importante părţi a electoratului democrat înaintea alegerilor cruciale din noiembrie, când republicanii ar putea prelua din nou controlul în Congres.

Subiectul este de asemenea unul important pentru republicani precum Ron DeSantis, văzut de mulţi ca un potenţial candidat la alegerile prezidenţiale din 2024 şi care a promulgat la finalul lunii martie o lege ce interzice predarea de subiecte legate de orientarea sexuală sau identitatea de gen la şcoala primară.

Opoziţia democrată şi militanţii pentru drepturile persoanelor LGBT au încercat să blocheze această lege, pe care ei au supranumit-o "Don't Say Gay" ("Să nu vorbim de gay") şi care a stârnit controverse în SUA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării