main logo
456

SUA doreşte resetarea relaţiilor sale cu Uniunea Europeană

Vizita secretarului de stat american Mike Pompeo la Bruxelles şi discuţiile sale cu noii oficiali europeni urmăresc să determine "un nou început" al relaţiei SUA cu UE, a declarat marţi ambasadorul american pe lângă UE, Gordon Sondland.

SUA doreşte resetarea relaţiilor sale cu Uniunea EuropeanăPoza simbol

Relaţiile dintre Washington şi blocul european au suferit "multiple impasuri, pe multiple fronturi, care au avut drept rezultat numeroase conversaţii spinoase", în special în ceea ce priveşte comerţul, a admis Gordon Sondland în cadrul unei întâlniri cu ziariştii, transmite Știri.md cu referire la Agerpres

"Ideea a fost să deschidem o nouă pagină şi pot să vă spun că dialogul cu cei patru (înalţi oficiali europeni) a fost extrem de călduros şi extrem de amical. Cu toţii sunt recunoscători pentru timpul acordat de secretarul de stat", a adăugat diplomatul american.

În cursul vizitei de două zile la Bruxelles, Mike Pompeo s-a întâlnit cu preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, cu preşedintele Consiliului European Charles Michel şi cu preşedintele Parlamentului European David Sassoli, precum şi cu noul şef al diplomaţiei europene Josep Borrell.

Pe lângă comerţ, combaterea schimbărilor climatice, Brexit sau dosarul nuclear iranian sunt în egală măsură surse de tensiune între UE şi actuala administraţie de la Washington.

La Bruxelles, Mike Pompeo a discutat de asemenea cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, pe care l-a informat despre stadiul dezangajării trupelor americane din Afganistan în cadrul acordului de pace pe care Washingtonul încearcă să îl finalizeze în această perioadă. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării