main logo
519

SUA, despre concluziile OSCE: E clar cine alimentează războiul în Donbas

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a reacționat la raportul prezentat de către Misiunea specială de monitorizare a OSCE din Donbas, raport potrivit căruia separatiştiii au în dotare armament şi muniţii ruseşti.

SUA, despre concluziile OSCE: E clar cine alimentează războiul în Donbas

„Este clar cine alimentează și menține războiul în Donbas!”, a scris pe Twitter ofițerul de presă al diplomației americane, Heather Nauert, transmite Ştiri.md cu referire la Deschide.md.

Reprezentantului Departamentului de Stat al SUA susţine că faptul demonstrează, încă o dată, implicarea directă a Rusiei în conflictul din sud-estul Ucrainei.

Diplomatul american i-a cerut Moscovei să respecte acordurile de la Minsk, documente la care, de altfel, face referire ori de câte ori are nevoie să atace autoritățile de la Kiev.

Amintim că Misiunea specială de monitorizare a OSCE din Donbas a descoperit armament nou în dotarea separatiștilor pro-ruși din Donbas. Inspectorii OSCE a au depistat sisteme mobile de lansare a rachetelor GRAD, muniții și aruncătoare de obuze.

Anterior, OSCE a publicat imagini filamte cu drona în care se vede cum un convoi militar rusesc traversează ilegal frontiera Ucrainei și se îndreaptă spre teritoriile controlate de separatiști.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării