main logo
1655

SUA avertizează Israelul: O ofensivă la Rafah va provoca doar haos

O ofensivă majoră a Israelului la Rafah ar provoca „haos” şi „anarhie”, fără a elimina Hamas, au avertizat duminică SUA, menţinând presiunea asupra aliatului lor în război.

SUA avertizează Israelul: O ofensivă la Rafah va provoca doar haosImagine simbol

Planul luat în considerare în prezent de Israel la Rafah „riscă să provoace pagube enorme populaţiei civile fără a rezolva problema”, a declarat şeful diplomaţiei americane Antony Blinken, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Potrivit acestuia, o intervenţie israeliană la Rafah ar risca să creeze „haos”, „anarhie” şi, în cele din urmă, o revenire a Hamas.

„Am văzut Hamas revenind în zonele pe care Israelul le-a eliberat în nord, chiar şi în Khan Yunis”, un oraş ruinat aflat lângă Rafah, a menţionat secretarul de stat american.

Statele Unite au ameninţat public că vor suspenda livrarea anumitor categorii de arme către Israel, în special obuze de artilerie, dacă Israelul lansează o ofensivă majoră în oraşul Rafah, sudul Fâşiei Gaza.

Războiul a izbucnit pe data de 7 octombrie după ce luptători ai Hamas infiltraţi din Gaza au lansat un atac fără precedent împotriva Israelului, ucigând peste 1.170 de persoane, majoritatea civili. Tot atunci, peste 250 de persoane au fost răpite, iar 128 sunt în continuare captive în Gaza, dintre care se crede că 36 au murit, potrivit armatei israeliene.

Ca ripostă, Israelul a promis că va „anihila” Hamas, aflat la putere în Gaza din 2007, şi că va elibera ostaticii, şi a lansat o ofensivă care s-a soldat până în prezent cu 34.971 de morţi, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării