main logo
343

SUA: Autoritățile obligă părinții să-și vaccineze copiii contra rujeolei

Pe fondul izbucnirii unei epidemii de rujeolă în Statele Unite, autoritățile din sănătate de la New York cer să fie vaccinați toți copiii, indiferent de rasă, gen sau religie.

SUA: Autoritățile obligă părinții să-și vaccineze copiii contra rujeolei

Până acum peste 800 de oameni s-au îmbolnăvit de rujeolă în statul New-York, aceștia fiind sursă de infecție pentru cetățenii din alte patru state americane, transmite Știri.md cu referire la Sănătateinfo.md.

Guvernatorul New-York-ului Andrew Cuomo a semnat, săptămâna trecută, o lege care elimină dreptul la nevaccinare, iar restricția intră în vigoare imediat, a spus oficialul, citat de CNN.

Măsura vine în pofida opoziției pe care o manifestă activiștii anti-vaccinare și reprezentanții unor confesiuni religioase, astfel New York-ul se alătură altor state care au impus obligativitatea vaccinării: California, Mississippi, Virginia de Vest și Maine.

„Știința este clară: vaccinurile sunt sigure, eficiente și ne țin în siguranță copiii. Această administrație a luat măsuri drastice pentru a contracara epidemia de rujeolă, însă având în vedere amploarea infecției, sunt necesare măsuri suplimentare pentru a pune capăt acestei crize de sănătate publică”, a declarat Cuomo.

„Deși înțeleg și respect libertatea religioasă, obligația noastră este de a proteja sănătatea publică și prin luarea acestei decizii vom contribui la prevenirea maladiei și vom opri focarele”, a mai adăugat responsabilul.

Cuomo a semnat documentul imediat ce Legislativul a aprobat-o.

„Avem de-a face cu o urgență de sănătate publică care necesită măsuri imediate”, a declarat senatorul Brad Hoylman.

New York a devenit epicentrul unui focar rujeolic în Statele Unite, care se menține deja de nouă luni. Peste 800 de persoane din New York s-au îmbolnăvit, iar oamenii din New York au infectat oameni în alte patru state.

Anul acesta au fost confirmate 1.022 de cazuri de rujeolă în 28 de state, marcând cel mai mare număr de cazuri raportate în Statele Unite, începând cu anul 1992. În anul 2000 virusul rujeolic a fost declarat eliminat în New-York, potrivit Centrului American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Statele care au raportat cazuri de rujeolă sunt Arizona, California, Colorado, Connecticut, Florida, Georgia, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kentucky, Maine, Maryland, Massachusetts, New Jersey, New York, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, Tennessee, Virginia și Washington.

În ceea ce privește noua legislație, „acesta este un mare pas înainte în protejarea sănătății publice aici, în New York”, a declarat Ed Day, directorul executiv al Rockland County, într-o declarație scrisă. Statul se numără printre cele cu cel mai mare număr de cazuri de rujeolă din toată America.

Cele mai multe cazuri de rujeolă din New York au fost depistate în comunitățile evreiești ortodoxe din Brooklyn și Queens, care aveau rate scăzute de vaccinare.

Autoritățile de sănătate din New York afirmă că s-au confruntat cu mari provocări pentru a atenua izbucnirea epidemiei care vizează în mod special comunitatea evreiască. Oamenii au căzut pradă dezinformărilor, precum că vaccinurile provoacă autism.

O altă provocare pentru autoritățile din sănătate din New York este faptul că evreii călătoresc frecvent în Israel și în Europa, unde în acest an au fost înregistrate peste 100.000 de cazuri de rujeolă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării