main logo
639

SUA au lansat atacuri cibernetice asupra sistemelor de apărare din Iran

Statele Unite au lansat în această săptămână atacuri cibernetice împotriva sistemelor de rachete şi unei reţele de spionaj iraniene, după distrugerea de către Teheran a unei drone americane.

SUA au lansat atacuri cibernetice asupra apărării din Iran

Informația apare în contextul în care preşedintele SUA, Donald Trump, a anulat în ultimul moment un atac militar contra Iranului după distrugerea dronie de supraveghere la 20 iunie. 

În schimb, a autorizat în secret represalii sub forma de atac cibernetic contra sistemelor de apărare iraniene, transmite Știri.md cu referire la Hotnews.ro.

Potrivit Washington Post, unul din atacurile cibernetice a vizat calculatoare servind la controlul lansării de rachete şi sateliţi. Celălalt atac informatic a lovit o reţea de spionaj însărcinată cu supravegherea trecerii navelor prin strâmtoarea Ormuz. 

Washington Post a menţionat că aceste atacuri, planificate de mai multe săptămâni, au fost iniţial propuse de militarii americani ca ripostă contra atacurilor de la jumătatea lui iunie împotriva unor petroliere în strâmtoarea Ormuz. 

Președintele american a precizat, sâmbătă, că va impune noi sancțiuni Iranului în încercarea de a bloca Teheranul să obțină arme nucleare, adăugând că o acțiune militară este încă posibilă, transmite Reuters.

Declarația a fost făcută la Casa Albă, pentru reporterii acreditați. Ulterior, Trump a scris pe twitter că nu a anulat atacul asupra Iranului, ci doar a amânat derularea lui pentru moment. 


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării