20 aug, 2019 11:51
535
0
SUA au făcut primul test cu o rachetă interzisă. Reacția Rusiei
20 aug, 2019 11:51
535
0

Moscova reacționează, marți, la testul cu rachetă efectuat, pe 18 august, de Statele Unite, acesta fiind primul test de rachetă cu rază intermediară de acţiune al americanilor, de la Războiul Rece.

Rusia susține că recentul test american este regretabil şi arată că SUA se pregătiseră de mult timp pentru încetarea Tratatului privind forţele nucleare intermediare (INF), transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Serghei Riabkov, adjunct al ministrului de externe rus, a subliniat că Moscova nu se va lăsa atrasă într-o cursă a înarmării.

″Regretăm toate acestea. SUA o apucă într-o manieră flagrantă pe calea unei escaladări a tensiunilor militare, dar noi nu vom ceda provocării″⁣, a spus Riabkov, scrie Agerpres.

El a adăugat că ţara sa încă nu are intenţia de a desfăşura rachete dacă SUA nu iau primele o asemenea măsură.

Pentagonul a anunţat luni că armata americană a efectuat duminică, 18 august, un test cu racheta sol-sol, de tip Tomahawk, lansată cu un sistem de tip Mark 41, diferit de AEGIS desfăşurat în România, de pe Insula San Nicolas, în largul Californiei.

Testele cu acest tip de rachetă ar fi fost interzise prin INF, din care SUA s-au retras pe 2 august, acuzând Rusia de încălcarea lui. Testul a fost efectuat de pe insula San Nicolas, duminică la ora locală 14:30, a precizat Pentagonul.

Chiar în ziua retragerii SUA din INF, secretarul american al apărării Mark Esper a anunţat că ţara sa va accelera dezvoltarea de noi ″rachete sol-aer convenţionale, într-un răspuns prudent la acţiunile Rusiei″⁣.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter