main logo
707

SUA au avertizat Iranul că vor lansa un atac. Iranul, gata de război

SUA au avertizat Teheranul, imediat după doborârea dronei americane, că vor lansa un atac limitat asupra unor poziții militare iraniene. Informația a fost divulgată de un înalt oficial iranian, duminică.

SUA au avertizat Iranul că vor lansa un atac. Iranul, gata de războiFoto: realitatea.net

SUA au transmis Teheranului un avertisment privind lansarea unui atac imediat după doborârea dronei americabne în Golf, a dezvăluit șeful agenției civile de apărare, Gholamreza Jalali, citat de Fars, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

”După doborârea dronei, SUA ne-au transmis prin intermediari diplomatici că vor să lanseze o operațiune limitată”, a declarat Jalali.

”Răspunsul Iranului a fost că vom privi orice operațiune drept începutul unui război”, a adăugat oficialul, care este și un comandat superior al Gardienilor Revoluției.

La doar o zi după ce drona a fost doborâtă în Golf, pe 21 iunie, oficialii iranieni au anunțat că au fost avertizați de SUA, prin intermediul diplomaților din Oman, cu privire la lansarea unui atac.

Oficial, atât Teheranul cât și Washingtonul au negat informația.

Donald Trump a afirmat la momentul respectiv că a decis să anuleze loviturile aeriene contra unor ţinte iraniene, întrucât i s-a transmis că 150 oameni ar fi murit în atacuri, ceea ce nu ar fi fost un răspuns ''proporţionat'' la doborârea unei drone americane de către iranieni, transmite dpa.

Într-o serie de mesaje postate pe Twitter, Trump a anunțat că SUA erau pregătite să ia ''măsuri de retaliere noaptea trecută asupra a trei locaţii diferite'', dar liderul american a anulat planul iniţial cu numai 10 minute înainte de punerea sa în aplicare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării