main logo
519

SUA: Aterizare de urgenţă a unui Boeing 737 MAX într-un zbor fără pasageri

Un avion Boeing 737 MAX al companiei americane Southwest, care se îndrepta marţi spre California, s-a confruntat cu o problemă de motor fiind obligat să aterizeze de urgenţă la Orlando (Florida), a anunţat Agenţia federală a aviaţiei din Statele Unite (FAA), transmite AFP.

Aterizare de urgenţă a unui Boeing 737 MAX într-un zbor fără pasageri

"Avionul a făcut drum întors şi a aterizat fără probleme la Orlando", a informat FAA. Niciun pasager nu se afla la bordul aparatului care se îndrepta spre Victorville, în California, pentru a fi parcat, transmite Ştiri.md cu referire la agerpres.ro.

La 13 martie, FAA a blocat la sol întreaga flotă de 737 MAX după două accidente sângeroase petrecute în câteva luni, dar permite ca avioanele să zboare fără pasageri de la un aeroport la altul pentru a fi depozitate.

FAA a adăugat că a demarat o anchetă în legătură cu acest incident.

La rândul său, compania Southwest a precizat că avionul s-a confruntat cu o problemă la unul dintre motoare "la puţin timp după decolare". "Echipajul a urmat protocolul şi a aterizat în siguranţă pe aeroport" cu puţin înainte de orele 15.00 (19.000 GMT), a adăugat un purtător de cuvânt, subliniind că avionul vă fi transportat spre uzina de întreţinere de la Orlando pentru a fi verificat.

La 10 martie, zborul ET302 de la Addis Abeba la Nairobi s-a prăbuşit la câteva minute după ce a decolat din capitala etiopiană, provocând moartea a 157 de persoane. La sfârşitul lunii octombrie, 189 de persoane au fost ucise când un 737 MAX 8 al companiei indoneziene low-cost Lion Air s-a prăbuşit în Marea Java.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării