main logo
594

SUA acuză Rusia şi China că dezvoltă armament spaţial

Administraţia Donald Trump a acuzat, marţi, Rusia şi China că dezvoltă arme antisatelit, generând riscuri privind izbucnirea unui conflict spaţial.

SUA acuză Rusia şi China că dezvoltă armament spaţial

Specialişti din 25 de ţări, inclusiv din China, Rusia şi Statele Unite, s-au adunat de luni, la Geneva, pentru a încerca să pună bazele unui acord privind evitarea cursei înarmării spaţiale, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Beijingul şi Moscova au susţinut organizarea reuniunii Grupului de Experţi Guvernamentali (GGE), care se va desfăşura până pe 28 martie sub coordonarea ambasadorului brazilian la Conferinţa ONU pentru Dezarmare, Guilherme de Aguiar Patriota.

În cursul reuniunii organizate la sediul ONU din Geneva, Yleem Poblete, subsecretar de Stat american responsabil de Controlul Armamentului, a acuzat China şi Rusia de lipsă de sinceritate.

„Cum am putea crede că Rusia este serioasă în privinţa evitării cursei înarmării în spaţiu, dat fiind că dezvoltă arme antisatelit!?", a declarat Yleem Poblete, susţinând că Moscova încearcă să fabrice lasere pentru distrugerea sateliţilor.

De altfel, Yleem Poblete a acuzat şi China că dezvoltă instrumente pentru perturbarea emisiilor sateliţilor şi rachete antisatelit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării