133
0
SUA acuză Beijingul de tactici de intimidare în Marea Chinei de Sud
133
0

Casa Albă a acuzat marți Beijingul că recurge la "tactici de intimidare" în Marea Chinei de Sud, ape bogate în resurse naturale pe care Republica Populară le revendică aproape în totalitate.

"Recenta intensificare a eforturilor Chinei de a descuraja alte țări din Marea Chinei de Sud să exploateze resurse este îngrijorătoare", a scris pe Twitter John Bolton, consilier pentru securitate națională al Casei Albe, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

"Statele Unite îi susțin ferm pe cei care se opun comportamentelor coercitive și tacticilor de intimidare care amenință pacea și securitatea regională", a adăugat el.

China, care folosește argumentul prezenței istorice, își dispută cu mai multe țări (Vietnam, Filipine, Malaezia, Brunei) insulele din această vastă maritimă, traversată de rute esențiale ale comerțului maritim.

Beijingul este acuzat că militarizează marea Chinei de Sud, amplasând nave de război și instalând avanposturi.

Washingtonul a criticat în repetate rânduri tentativele Chinei de a exercita o dominație tot mai mare în aceste ape. Afirmațiile lui Bolton intervin în plin război comercial între cele două mari puteri mondiale.

Citește și
article image
Cum se trăiește in Iran sub sancțiunile SUA
0
197
article image
Trump ameninţă că îi va elibera pe teroriştii din Statul...
0
142
article image
Peste 530 de îmbolnăviri și 7 decese în SUA de la ţigările...
1
210
article image
Sandu a solicitat sprijinul FBI și CIA în investigarea...
0
523