main logo
383

SUA a intensificat presiunile asupra preşedintelui venezuelean

Administraţia Trump a impus vineri sancţiuni fiului preşedintelui venezuelean, Nicolas ”Nicolasito” Maduro, pentru a intensifica presiunile asupra lui Nicolas Maduro, a anunţat Trezoreria SUA.

SUA a intensificat presiunile asupra preşedintelui venezuelean

Fiul lui Maduro a fost implicat în propaganda şi cenzura impusă de guvernul de la Caracas, a profitat de pe urma mineritului din Venezuela, şi ajutat la presiunea asupra armatei pentru a interzice intrarea în ţară a ajutoarelor umanitare, a transmis departamentul, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Noile sancţiuni sunt ultimele încercări din ultimele şase luni pentru a-l determina pe Maduro să se dea la o parte de la conducerea Venezuelei, a cărui realegere a fost catalogată ca fiind ilegitimă de către Statele Unite, precum şi de majoritatea statelor Occidentale.

Maduro mizează pe fiul său Nicolasito şi pe susţinătorii regimului său pentru a menţine monopolul asupra economiei şi pentru a suprima poporul Venezuelean”, a declarat secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin.

”Trezoreria va continua să sancţioneze rudele complice ale regimului ilegitim care profită de pe urma corupţiei lui Maduro”, a adăugat Mnuchin.

Preşedintele Donald Trump şi-a arătat sprijinul pentru liderul opoziţiei Juan Guaido, şeful Adunării Naţionale, care a invocat în ianuarie Constituţia din Venezuela pentru a se autoproclama preşedinte interimar.

Maduro, care este susţinut de Rusia, China şi Turcia, şi-au menţinut sprijinul armatei şi a altor instituţii, şi l-a numit pe Guaido marioneta Washingtonului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării