main logo
818

Studiu: Topul celor mai corupte țări din lume

Danemarca a fost declarată cea mai puțin coruptă țară din lume în 2018, în cadrul unui studiu efectuat de o organizație anti-corupție.

Studiu: Topul celor mai corupte țări din lume

România ocupă locul 61 în același clasament, fiind urmată de Ungaria, pe 64, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Studiul, care poartă numele „Indicele Percepției Corupției”, a fost făcut de Transparency International, o organizație neguvernamentală fondată la Berlin, capitala Germaniei, scrie Metro. 

Danemarca și Noua Zeelandă au avut cele mai bune scoruri în clasamentul pentru 2018, adunând 88, respectiv 87 de puncte. Numărul mare de puncte adunate indică aceste țări sunt cel mai puțin corupte din lume. 

Printre primele locuri se află Somalia (locul 180 – 10 puncte), Siria (locul 178 – 13 puncte) și Sudanul de Sud (locul 178 – 13 puncte). 

România se află pe locul 61, cu 47 de puncte. Pe locul 60 se află Malaezia (47 de puncte), iar pe locul 62 se află Ungaria (48 de puncte). 

Grecia (locul 67 – 45 de puncte) și Bulgaria (locul 77 – 42 de puncte) se află mult mai jos în clasament. Statele Unite se află pe locul 22, având cu 4 puncte mai puțin față de 2017. 

Autorii indicelui pun scăderea pe seama controverselor în care este implicat președintele Donald Trump. Per total, peste două treimi din țările din clasament au înregistrat sub 47 de puncte, majoritatea obținând 43.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării