83
0
Studiu: Europenii consideră schimbările climatice o problemă majoră
83
0

O majoritate covârşitoare a europenilor este îngrijorată în legătură cu schimbările climatice, potrivit unui nou sondaj Eurobarometru.

Nouăzeci şi trei la sută dintre cei chestionaţi au declarat că schimbările climatice reprezintă o problemă majoră, cel mai mare procent înregistrat de la primul sondaj realizat în 2011, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Un număr tot mai mare de europeni (79%) consideră că schimbările climatice reprezintă o problemă ''foarte serioasă'' mai degrabă decât o problemă ''destul de serioasă'', în creştere faţă de 68% în 2011.

Uniunea Europeană, cu o populaţie de 513 milioane de locuitori, este responsabilă pentru aproximativ 9% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel global, conform Comisiei Europene.

Executivul UE a cerut statelor membre să ajungă ''la orizontul anului 2050 la neutralitate de carbon'', adică să ajungă până atunci la zero emisii de gaze cu efect de seră, însă patru dintre cele 28 de state ale UE, între care Polonia, nu şi-au dat acordul.

92% dintre cei peste 27.500 de respondenţi au declarat că sprijină atingerea neutralităţii din punct de vedere al emisiilor de carbon în cadrul blocului comunitar. În fiecare stat membru al UE, mai mult de opt din 10 respondenţi au fost de acord cu acest obiectiv. 

Citește și
article image
Sondaj: UE trebuie să îşi traseze cursul său în afacerile...
0
74
article image
Numărul rușilor care au o atitudine favorabilă față de UE,...
0
104
article image
Sondaj: Chișinăuienii nu sunt mulțumiți de activitatea...
0
63
article image
Cine sunt politicienii în care moldovenii au cea mai mare...
2
1037