1 august, 14:14
341
0
Studiu: Copiii se pot infecta cu COVID. Minorii nu sunt imuni în fața virusului
1 august, 14:14
341
0

Toţi copiii ar putea să se infecteze cu coronavirus şi nu sunt imuni în faţa bolii, relatează Trib Live. Cel puţin, asta arată un studiu derulat de către Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Foto: mediafax.ro

Studiul a fost realizat pe baza unui focar de infecţie care a apărut la o şcoală de vară din Georgia. 76% dintre copii au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, în timp ce aproximativ un sfert din totalul copiilor testaţi au fost asimptomatici, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a menţionat că cei mici au fost infectaţi chiar dacă organizatorii şcolii de vară au impus măsuri de siguranţă. 

Totuşi, s-a constatat că mediul în care au stat cei mici nu a fost suficient aerisit, iar copiii nu au purtat mască de protecţie. În plus, au fost organizate activităţi care nu au respectat regula de distanţare socială.

Cercetarea a fost publicată vineri, în timp ce se purtau discuţii tensionate pe tema redeschiderii şcolilor luna ce urmează. Deşi oficialii SUA susţin că elevii ar putea să meargă la cursuri, în şcoli, consiliul profesoral se opune ideii.

Fauci a menţionat în cursul zilei de vineri că cei mici nu sunt imuni în faţa coronavirusului.

Conform unui studiu derulat de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter