main logo
569

Studiu: Cimentul emană circa 8% din dioxidul de carbon din lume

Betonul este materialul cel mai folosit pe scară largă în lume. Este a doua, după apă, cea mai consumată resursă de pe planetă.

Studiu: Cimentul emană circa 8% din dioxidul de carbon din lume

Cimentul, elementul cheie din beton, chiar dacă a format o mare parte din mediul înconjurător construit, emană si o cantitate mare de carbon, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Cimentul emană în proporție de aproximativ 8% din dioxidul de carbon din lume, potrivit unui studiu.

Potrivit BBC, dacă industria cimentului ar fi o țară, ar fi cel de-al treilea emițător cel mai mare din lume, după China și SUA. 

Contribuie la o cantitate mai mare de dioxid de carbon din atmosferă decât combustibilul aviatic - 2,5% - și mai mult decât marele industrii globale - 12%.

Marii producători din industria cimentului s-au adunat în Polonia în cadrul conferinței ONU privind schimbările climatice, pentru a discuta modalitățile de îndeplinire a cerințelor Acordului de la Paris privind schimbările climatice. 

În urma discuțiilor, emisiile anuale de monoxid de carbon din ciment ar trebui să scadă cu cel puțin 16% până în anul 2030.

De-a lungul timpului, betonul a ajutat la dezvoltarea masivă ale industriilor și habitatului urban, fiind elementul cheie din majoritatea construcțiilor precum blocuri turn, parcări, poduri și baraje și a ajutat la construcția celor mai complicare arhitecturi din lume.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării