main logo
717

Studiu: Cea mai ciudată afecțiune te face să nu mai auzi bărbații: Cum este posibil

La prima vedere, ai crede că ideea de surd implică să nu mai auzi deloc sau foarte puțin. În practică, deficiențele de auz sunt de foarte multe feluri.

Studiu: Cea mai ciudată afecțiune te face să nu mai auzi bărbații

Povesta unei femei din China a făcut valuri pe internet după ce a fost diagnosticată cu o formă de deficiență auditivă care se manifestă prin pierderea abilității de a auzi sunete de frecvență joasă, precum vocile bărbaților, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Tânăra din Xiamen, pe coasta de est a Chinei, a avut un șoc major într-o dimineață, când a realizat că nu mai aude nimic din ce îi spune prietenul ei.

Înainte de momentul dramatic al pierderii auzului, chinezoaica a suferit cu seară înainte de greață și țiuit în urechi. S-a gândit însă imediat că, dacă doarme câteva ore și se odihnește o să fie totul în regulă. 

Din păcate, situația nu a fost atât de simplă. Când s-a trezit a doua zi, nu mai auzea nimic din ce-i spunea bărbatul de lângă ea.

După șocul inițial, domnișoara Chen s-a grăbit să ajungă la spitalul din localitate pentru a-și face numeroase teste la un ORL. La final, un specialist i-a pus un diagnostic îngrijorător intitulat pierdere a auzului pe pantă inversă.

”Mă putea auzi când vorbeam cu ea, dar dacă intra un pacient tânăr în cabinet, nu-l auzea deloc.”, a explicat Dr. Lin Xiaoqing, o femeie medic la spitalul Qianpu.

Conform statisticilor, această pierdere de auz care se reflectă în imposibilitatea de a auzi frecvențe joase afectează o persoană din 13.000 de oameni cu dificultăți auditive. 

Din păcate, este foarte dificil de diagnosticat, deoarece gravitatea ei variază de la caz la caz. În plus, atât persoana care suferă, cât și doctorul care ar trebui să pună diagnosticul, nu-și dau seama dacă problema există sau.

Ca să înțelegi mai bine despre ce este vorba, ai în vedere că unii dintre cei care suferă de afecțiunea detaliată mai sus nu aud zgomotul de frecvență joasă de la frigider. 

Alți, ca domnișoara Chen, nu aud voci de bărbați, iar atunci, problema devine semnificativ mai evidentă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării